Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Pisarello defensa les esmenes a l’amnistia per evitar els intents de “boicot” per part de “jutges afins al PP”

El secretari primer del Congrés apunta al jutge García Castellón per intentar equiparar el procés amb el terrorisme

|

- Publicitat -

El vicepresident primer del Congrés i diputat dels comuns, Gerardo Pisarello, ha defensat les esmenes pactades a la llei d’amnistia per evitar els intents de “boicot” per part de “jutges afins al PP”. “Per nosaltres el més important és que hi ha una majoria clara a favor d’aquesta amnistia, mentre que el PP, que està en minoria, no ha dubtat a utilitzar aquests jutges afins”, ha dit a TVE. Pisarello ha apuntat directament al jutge Garcia Castellón, perquè “intentar equiparar el que va passar durant les mobilitzacions al carrer amb el terrorisme és una enorme manca de respecte a moltíssima gent que sap que terrorisme va ser el d’ETA, els GAL i els Grapo, però que el que va passar a Catalunya no té res a veure amb això”.

Segons Pisarello, a l’Estat hi ha molt jutges garantistes, però “és evident que hi ha un sector segurament minoritari del Poder Judicial que està representat en part a les seves cúpules que està entossudit a no reconèixer que els jutges estan sotmesos a l’imperi de la llei, i que si el Congrés aprova una llei els jutges han d’aplicar aquesta llei”.

Publicitat

“Estem veient plataformes de jutges que estan repartint guies per sabotejar l’amnistia i casos preocupants com és el del magistrat Garcia Castellón que fins i tot per les seves declaracions públiques ha demostrat una posició sobre aquest tema concret de l’amnistia que justificaria que fos objecte de recusació” i “crec que aquest tipus de jutges no està en condicions de garantir l’aplicació de la llei tal com està al Parlament”.

Segons Pisarello, les esmenes busquen que els jutges no puguin “dir terrorisme a desordres públics on no hi va haver cap intencionalitat ni voluntat de provocar terror” ni “vulneracions de drets humans” com sí que es produeix quan hi ha terrorisme real.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania

Ha recordat que durant els anys de govern del PP “es van crear proves falses i es van produir incompliments flagrants de la Constitució” durant l’Operació Catalunya. “Aquesta és una raó més perquè hi hagi una amnistia, perquè les actuacions del PP van ser aberrants i justifiquen que es faci aquest pas”.

“L’amnistia estava tancada i ara ha aparegut un fet nou que és que hi ha jutges com Garcia Castellón que quatre anys després decideix que la mort d’un senyor per infart perquè una ambulància o va arribar a temps és terrorisme”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut