Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Pina presentarà al TC una petició de llibertat immediata pels presos en base la nova jurisprudència

Adjuntarà a l’escrit la resolució del tribunal belga que rebutja l’extradició de Lluís Puig perquè els deixi lliures mentre resol el recurs d’empara pendent de resolució

Redacció
Redacció 08/01/2021
Jordi Pina, lletrat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, atenent als mitjans de comunicació a les portes de Lledoners, Imatge de l'11 de desembre del 2019.

L’advocat de Jordi Turull, Josep Rull, i Jordi Sánchez, Jordi Pina, presentarà un escrit al Tribunal Constitucional espanyol que té pendent de resoldre el recurs d’empara contra la sentència condemnatòria, que acompanyarà de la resolució del tribunal belga que rebutja l’extradició del conseller Lluís Puig, sol·licitant la llibertat immediata dels seus clients. Pina manifesta que aquesta resolució referma el que ja havien dit Nacions Unides i Aministia Internacional. Per això en l’escrit sol·licitarà que el TC tingui en consideració aquesta nova jurisprudència d’un tribunal europeu i acordi la llibertat immediata de Turull, Rull i Sánchez mentre no es resolgui el recurs d’empara. L’escrit es presentarà en les properes hores per instrucció dels tres presos.

Jordi Pina va anunciar-ho ahir al vespre al ‘Tot es mou’ de TV3.