Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Picabaralles entre ERC i Junts: “Les paraules buides no ens fan avançar”

|

- Publicitat -

“Les paraules buides o estèrils i les jugades mestres no serveixen per avançar”. Així s’ha expressat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que ha emplaçat Junts i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a “assumir la realitat”. En roda de premsa aquest dilluns des de la seu del partit, Vilalta ha respost a Borràs que Esquerra “desconeix cap pla alternatiu que porti a la independència demà passat”. De fet, ha instat la presidenta del Parlament a explicar la seva proposta. Borràs ha afirmat aquest matí a Rac1 que l’independentisme no ha “volgut evitar” la pèrdua de l’acta de Pau Juvillà (CUP), en rebutjar la seva “estratègia” -que no ha detallat. “No sabem la proposta de Borràs”, ha insistit Vilalta.

“Si Borràs té una proposta guanyadora, que l’expliqui al país i als partits”, ha afegit Vilalta, que sí que ha reconegut que la presidenta del Parlament i el cap del Govern, Pere Aragonès, van parlar a Manresa el 29 de gener. Borràs afirma que allà li va plantejar la seva “proposta de front comú”. Però manté que “de forma oficial”, a ERC “ningú” no li ha fet arribar cap “proposta concreta”.

Publicitat

Vilalta també ha afegit que “no seria lògic” defensar els funcionaris de la cambra, però no el professorat. La portaveu d’ERC ha fet referència així al fet que Borràs hagi admès que la seva “proposta” incloïa que el Govern desobeir la sentència del TSJC del 25% de castellà a les escoles, i que implicava els directors i directores dels centres.`

Finalment, Vilalta ha conclòs que encara hi ha dubtes sobre els fets de la setmana passada al Parlament, com ara quan va perdre l’escó el diputat de la CUP, si Borràs ho sabia i quan ho va saber. La portaveu d’ERC està “convençuda” que la presidenta del Parlament donarà les “explicacions” per “esclarir dubtes i contradiccions”. “Aplicar el principi de transparència sempre és bo”.

Et pot interessar  Més de 200 personalitats de la cultura, la ciència o la política mostren el seu suport a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut