Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Picabaralla entre Rufián i els comuns per acusar-lo de “fer teatre” al Congreso

El líder de Front Repubicà, Albano-Dante Fachin, ha sortit en defensa del dirigent d'ERC

|

- Publicitat -

En Comú Podem ha aprofitat el Dia Internacional del Teatre per a fer una piulada en contra del diputat d’ERC, Gabriel Rufián, a qui han acusat de fer “comèdia” al Congreso. En concret, han recordat quan Rufián va portar a la Cambra baixa espanyola una impressora per a criticar els registres policials a Catalunya a la recerca de material pel referèndum després que Carles Puigdemont instés als votants a portar les seves pròpies paperetes a l’1-O. “Això és el cos del delicte: una humil impressora republicana”, va etzibar Rufián a l’aleshores Gobierno popular. Ara, els comuns han recuperat la imatge i han afegit un “no ens estranya que si d’ERC depèn la governabilitat d’Espanya, el PSOE es tiri als braços de Cs”.

Publicitat

El dirigent d’ERC ha contestat retraient als comuns que “denunciàvem que Soraya Sáenz de Santamaría estava enviant a la Guàrdia Civil a impremtes a la recerca de paperetes mentre vosaltres miràveu al sostre i li fèieu la vida impossible a la Marta Sibina per portar un llaç groc”. “Tingueu una mica de vergonya”, ha demanat Rufián. El líder de Front Repubicà, Albano-Dante Fachin, ha sortit en defensa de Rufián i ha carregat contra els seus antics companys destacant que “a mi el que em va fer molta vergonya va ser veure als diputats de Podemos cridar ‘Sí es pot’ per haver investit com a president a un tipus del PSOE”.

Otegi marca el camí a Rufián

Et pot interessar  Els comuns creuen que poden "anar a més" i "millorar els resultats" el 12-M i confien en un govern "progressista"

Aquest dilluns, Arnaldo Otegui va interactuar també a la xarxa amb Gabriel Rufián per a marcar-li el camí després que el republicà digués que ERC i EHBildu aniran “de la mà al Senat i al Congreso” per actuar com a “muralles de contenció contra el feixisme”. “Que tothom sàpiga que anem de la mà a les eleccions, que serem molts i que serem determinants. Ara Repúbliques!”, va escriure Otegui per remarcar la necessitat d’independitzar les nacions basques i catalanes de l’Estat espanyol per tal d’aconseguir aquest objectiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut