Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

VÍDEO | Junts, disgustat perquè la delegació europea només s’ha reunit amb víctimes d’ERC, acusa els republicans de “no jugar net”

|

- Publicitat -

Junts carrega de nou contra ERC, acusant els republicans de fer un “ús partidista i electoralista” de la missió a Madrid del comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de Pegasus. El portaveu de Junts al Parlament, Josep Rius, que el passat dilluns va reunir-se amb els eurodiputats no com a víctima, sinó com a membre de la comissió d’investigació del Parlament, ha criticat precisament que l’única representació de les víctimes la facin membres d’ERC, que aquest dimarts tornen a reunir-se amb la missió. “Pensem que ERC no ha jugat net i ho lamentem”, ha dit Rius, que també ha subratllat que l’eurodiputada d’ERC Diana Riba era l’única representant independentista en l’òrgan que decidia l’agenda del comitè de l’Eurocambra.

D’altra banda, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha tornat a acusar el PSOE de tapar la visita dels eurodiputats amb un “circ de la ultradreta”, en referència a la moció de censura de Vox. La portaveu va criticar el passat dilluns a La 2 que el PSOE buscava, amb la moció i les plantades als eurodiputats, entorpir la investigació del Parlament Europeu, i va acusar ERC d’haver-se aliat amb els socialistes per tal de tapar les “vergonyes” de l’Estat.

Publicitat

“El focus mediàtic avui està en la ultradreta gràcies al PSOE i no en el que realment és important, que és que les institucions europees estan a Madrid per investigar el govern espanyol”, ha lamentat Nogueras, tot indicant que era “responsabilitat” del govern espanyol i la presidència del Congrés “retre comptes” davant la delegació d’eurodiputats.

Finalment, tant Rius com Nogueras han reiterat la crítica a ERC, al·legant que “dona suport” al govern espanyol mentre “veta qualsevol investigació” sobre l’espionatge. “Lamentar els fets però fer de crossa del govern espanyol és una contradicció. No pots pactar amb qui t’està espiant”, ha indicat Rius.

Et pot interessar  Aragonès creu que no tindria sentit una qüestió de confiança de Sánchez: "No hi ha crisi amb els socis d'investidura"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut