Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Picabaralla entre Budó i Chacón per la inclusió del PDeCat a la reunió dels comicis

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha replicat al PDeCAT que són els grups parlamentaris i no els partits polítics els qui participen a la taula sobre la celebració d’eleccions el 14-F en pandèmia. D’aquesta manera s’ha pronunciat Budó a la roda de premsa posterior al Consell Executiu respecte l’avís del Partit Demòcrata, que ha assegurat que anirà “sí o sí” a la pròxima reunió prevista per a l’11 de gener encara que no hi siguin convidats. El PDeCAT està integrat al grup parlamentari de JxCat però en les pròximes eleccions es presentaran per separat.

Budó ha explicat que és la direcció general de processos electorals, que pertany al Departament d’Acció Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, qui convoca les reunions sobre el 14-F. I ha afegit que es va acordar que hi fossin presents els grups parlamentaris. “No és una reunió de partits sinó de grups parlamentaris”, ha conclòs.

Publicitat

En canvi, la candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha replicat a Budó que el nom de la taula que convoquen per parlar sobre les eleccions del 14 de febrer és “de partits” i no pas dels grups parlamentaris.

“El PDeCAT té tot el dret a anar a aquesta taula de partits. El nom d’aquest taula és de partits. No acceptem que ningú usurpi la nostra representació. Hi hem de ser presents. No sé a qui li fa por que el PDeCAT hi assisteixi”, ha recalcat acompanyada de la número dos de la llista, Joana Ortega, en un acte amb les dones de la candidatura del PDeCAT davant de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"

Per Chacón, el partit hi ha de ser present si es busca “la unitat, la integració, la transversalitat i el consens”, i ha defensat que estan legitimats per assistir-hi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut