Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Pfizer redueix temporalment el subministrament de la vacuna contra la covid-19 a Europa

Brussel·les reclama a la companyia que “respecti el calendari” de distribució acordat

Agències 15/01/2021
Pla obert de Margaret Keenan, la primera dona que ha rebut la vacuna de Pzifer i BionTech contra la covid-19 al Regne Unit. Imatge del 8 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Pfizer redueix temporalment el subministrament de la vacuna contra la covid-19 a Europa, segons ha anunciat Noruega aquest divendres. La companyia ha confirmat a Reuters la reducció de la distribució les pròximes setmanes mentre millora la seva capacitat de producció. Per exemple Noruega rebrà la setmana que ve un 17% menys de dosis de les previstes. Preguntada per aquesta afectació en la campanya de vacunació, la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, ha reclamat a la companyia que “respecti el calendari” de distribució acordat. Tot i això ha assegurat que Pfizer li ha donat garanties que el total de dosis previstes fins al març s’entregaran.

Segons Pfizer, es distribuiran menys dosis en les pròximes tres o quatre setmanes, però de cara a finals de febrer augmentaran significativament les entregues.

Von der Leyen ha recordat que els ciutadans ja vacunats amb la primera dosi han de rebre la segona quatre setmanes després. “És una necessitat mèdica”, ha dit.