Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pere Aragonès i ERC manifesten el seu suport a MÉS per Mallorca i a la candidatura d’Apesteguia

Els dos líders sobiranistes han acordat la creació d'un circuit cultural de parla catalana i la futura ampliació de les competències de l'Institut Ramon Llull

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha rebut el migdia d’aquest dijous, 20 d’abril, el coordinador de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, amb qui ha mantingut una trobada en la qual han intercanviat punts de vista, segons informa dBalears. Aragonès ha manifestat el seu suport, així com el d’Esquerra Republicana, a la candidatura d’Apesteguia a la presidència del Govern balear i al projecte de MÉS.

La reunió també ha servit perquè els dos líders sobiranistes acordin establir un circuit cultural de parla catalana, que té per objectiu que els creadors i intèrprets de les Illes Belars puguin actuar i mostrar la seva obra a Catalunya, i viceversa. Aquest fet implicarà que els teatres públics catalans i balears col·laborin en l’intercanvi d’intèrprets i creadors del mateix àmbit lingüístic i cultural, a la vegada que implicarà redefinir les ajudes per afavorir l’intercanvi, així com impulsar les associacions d’organismes públics per tal de promocionar les gires conjuntes arreu dels Països Catalans.

Publicitat

Paral·lelament, Aragonès i Apesteguia també han pactat ampliar les competències de l’Institut Ramon Llull, incloent-hi entre els seus propòsits la cohesió cultural dels territoris catalanoparlants.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut