Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pere Aragonès es veu “acabant la legislatura” malgrat la divisió amb Junts

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat “convençut” que Junts “preservarà l’estabilitat” i que es mantindrà al Govern. En una entrevista d’aquest dijous a Catalunya Ràdio, el cap de l’executiu ha subratllat que es veu “acabant la legislatura”, i que el soci de Govern “apostarà” per l’estabilitat a Palau. Sí que ha admès que li “preocupa” que Junts es plantegi sortir de l’executiu, enmig d’un context de crisi econòmica i social. D’altra banda, Aragonès ha reiterat la seva aposta per la negociació amb la Moncloa, i ha afegit que pressionar l’Estat pot afavorir que el diàleg avanci. A més, ha demanat “tornar a la mobilització”, i amb més unitat que la que ha tingut fins ara l’independentisme: “És imprescindible”.

Aragonès ha asseverat que, mentre depengui d’ell, no s’aixecarà “mai” de la taula de negociació amb l’Estat. El president ha reiterat que un procés així ha de “continuar sempre”, tot i que “altra cosa” és el suport que pot donar a la Moncloa.

Publicitat

Aragonès ha afegit que, fins ara, l’executiu de Pedro Sánchez ha “incomplert” en els “aspectes bàsics”, i que ha cregut que tenia “carta blanca per actuar”. En aquest sentit, ha apuntat que el conflicte polític ha d’acabar algun dia en una negociació: “Serà en aquesta? No ho sé. M’agradaria que sí”, ha conclòs.

“Confiança” en Rufián

En un altre sentit, sobre les paraules d’ahir del líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, Aragonès ha tornat a reiterar que no les comparteix, si bé ha afegit que manté la confiança en el dirigent republicà: “Per mi, és un tema tancat”. També ha explicat que ahir va parlar amb l’expresident del Govern Carles Puigdemont per traslladar-li que rebutja l’expressió de Rufián, tal com ja va dir durant el ple.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"

El president d’ERC al Congrés va demanar “disculpes” per les declaracions “molt desafortunades” que va fer qualificant de “tarat” a Puigdemont per haver proclamat la independència el 2017.

Querella contra NSO

El president de la Generalitat també ha recordat que en els propers dies presentarà una querella contra NSO, l’empresa propietària del programa Pegasus, i que serà “ampliable” en funció de les diligències. Aragonès creu que s’hauran d’acabar assumint responsabilitats, sigui a partir de la justícia espanyola o europea. No ha tancat la porta a querellar-se, també, contra el govern espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut