Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pere Aragonès a Junts: “No podem perdre més el temps”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i ERC han tornat a apressar Junts a tancar un acord. “No valen més excuses, no podem perdre més el temps”, ha dit el president parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, a la sessió de control durant el ple del Parlament. Jové i Aragonès han insistit que hi ha “pressa” per sortir de la “provisionalitat” i han defensat posar en marxa el Govern “el més aviat possible”. Per la seva banda, el líder del PSC, Salvador Illa, ha advertit a Aragonès que “cada dia que passa s’afebleix més al seva autoritat”. Al seu torn, Aragonès ha reptat Illa a presentar-se a la investidura si té els suports suficients. “Però a part del seu grup algú més li dóna suport?”, ha preguntat irònicament.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat –que s’ha fet a Aragonès com a vicepresident amb funcions de president- ERC i el mateix Aragonès han aprofitat per tornar a posar pressa per tancar un acord d’investidura. El vicepresident ha insistit que cal “posar en marxa totes les institucions de la Generalitat”.

Publicitat

Jové, per la seva banda ha subratllat que “no té sentit” que no es pugui “avançar prou” com per formar Govern. “Tenim un mandat de les urnes del 14-F que és un tresor, quan l’independentisme amb tot en contra va aconseguir una majoria incontestable i històrica”, ha recordat.

El president parlamentari d’ERC ha insistit que hi ha “pressa” i ha apuntat que és “responsabilitat de tots” arribar a un acord aviat. Jové ha dit que no pretenen “ni esgotar ni jugar amb els terminis” i ha insistit que el pacte “millor aquesta setmana que la que ve”.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach

Per la seva banda, Illa ha dit que les negociacions entre ERC i Junts posen en evidència “les discrepàncies” que tenen i ha avisat que la fórmula que proposa Aragonès “no ha funcionat ni funcionarà”. A més, ha assegurat que cada “ultimàtum” que fa “li resta credibilitat”.

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha instat ERC a “dir la veritat mirant als ulls” i admetre que republicans i Junts “no volen governar plegats”. En aquest sentit, ha dit que no pactin “un govern de la resignació, perquè no els queda més remei ni opció” sinó que facin un executiu conjunt amb comuns. “Té l’opció de ser el president d’un govern de transformació, no vulgui el de la resignació”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut