Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Per primer cop el representant de la Comissió Europea a Barcelona no és català

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha nomenat aquest dimecres Manuel Szapiro com a nou cap de la representació de la Comissió a Barcelona en substitució de Ferran Terradellas, que va deixar el càrrec l’estiu passat per la finalització del seu mandat. Szapiro, francès que parla també català, castellà i anglès, serà el punt d’unió entre Brussel·les i Barcelona com a representant de la CE. És la primera vegada que la Comissió no nomena un català per ocupar aquest càrrec. Szapiro té més de 20 anys d’experiència en assumptes de la UE, especialment en els camps de la formulació de polítiques, la diplomàcia, les finances i els recursos humans. Actualment és cap del gabinet adjunt del vicepresident Maros Sefcovic.

El nou representant de la CE ja havia treballat a l’Oficina de la Comissió a Barcelona com a analista polític, a més també va ajudar a la creació de la nova organització a Barcelona com a assessor del director executiu de l’empresa conjunta Fusion for Energy (ITER Europe).

Publicitat

Szapiro té una àmplia experiència com a treballador de la Comissió Europea, una de les fites que cal destacar del seu treball a la Comissió està relacionada amb la transició verda europea, un àmbit en què ha treballat durant alguns anys com a membre de gabinet responsable. Quan exercia aquest càrrec va iniciar l’Aliança europea de bateries i la Iniciativa de les conques mineres del carbó en transició.

Com a cap adjunt de gabinet del vicepresident Sefcovic, actualment és responsable, entre d’altres, de les relacions UE-Regne Unit, les relacions interinstitucionals, la programació estratègica i la previsió. També és professor visitant al Col·legi d’Europa de Bruges.

Et pot interessar  Els delictes creixen un 8,6% a Barcelona el 2023, amb un increment de les agressions sexuals del 24%

El seus quatre predecessors són Miquel Argimon, Josep Coll, Manel Camós i Ferran Tarradellas. La data en què Szapiro prendrà possessió del seu càrrec es determinarà més endavant. Brussel·les té oficina a Barcelona des de fa 30 anys, i té com a objectiu explicar les actuacions i decisions de la Comissió, principalment aquelles que afecten Catalunya i les Balears.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut