Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pelosi marxa de Taiwan després d’una visita de menys de 24 hores que ha elevat la tensió amb la Xina

|

- Publicitat -

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha marxat aquest dimecres de Taiwan després d’una visita de menys de 24 hores que ha elevat la tensió amb la Xina. “La nostra delegació ha vingut per enviar un missatge inequívoc: Amèrica està amb Taiwan”, ha afirmat en una compareixença conjunta amb la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen. Malgrat les reticències de la Casa Blanca, Pelosi s’ha atrevit a fer aquest viatge exprés, que la Xina veu com una “provocació”. Pequín ha reaccionat amb exercicis militars prop de l’illa i sancions comercials a Taiwan. Pelosi ha insinuat que la Xina ja tenia intenció de reactivar les seves amenaces a Taiwan i creu que la seva vista només era una “excusa” per fer el pas.

En aquest sentit, Pelosi ha apuntat que el president xinès, Xi Jinping, afronta “inseguretats” polítiques dins el seu règim. “(Taiwan) és una democràcia que ha evolucionat i s’ha enfortit, oferint un contrast important amb el que està passant a la Xina continental”, ha dit Pelosi insistint que el món ha de triar entre “democràcies i autocràcies”.

Publicitat

Per la seva banda, Tsai ha recriminat a Xi que els exercicis militars són “innecessaris”: “Taiwan sempre ha estat obert a un diàleg constructiu”, ha assegurat la presidenta taiwanesa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut