Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pellicer critica Elena: “Si hem d’esperar que el Gobierno més progressista de la història ens tregui les castanyes del foc, magre ho tenim”

|

- Publicitat -

El diputat dels anticapitalistes, Xavier Pellicer, ha plantejat algunes qüestions sobre les quals considera que Elena “ha passat de puntetes” en la compareixença per explicar el presumpte cas de corrupció de la cúpula dels Bombers.

Pellicer ha valorat que sense transparència ni fiscalització, encara que hi hagi protocols i filtres i blindatges anticorrupció, és molt difícil fer-ne polítiques de fons en contra.

Publicitat

Ha considerat que és molt important la transparència, perquè les polítiques siguin públiques, a menys que hi hagi alguna qüestió de seguretat que ho impedeixi. I opina que “el departament d’Interior ha de fer molta feina”.

Pellicer reafirmat que el model policial, més enllà de ser un element de debat fonamental, hi ha urgències. El diputat anticapitalista emplaçat el Govern a “garantir el dret a l’habitatge i treure’l de l’àmbit de l’ordre públic”, o “no aplicar lleis i polítiques restrictives com la Llei Mordassa”.

Ha defensat que al Gobierno més progressista de la història no va per feina a l’hora de derogar aquesta llei i ha opinat que “ni hi són ni se’ls espera en aquest àmbit”.

Pellicer ha apuntat que la falta d’un Estat independent dificulta que es puguin derogar aquestes normatives, però ha alertat que “no és excusa per no plantar cara davant les situacions d’injustícia fruit de les lleis de l’Estat”.

Ha estat crític amb les retallades del Tribunal Constitucional i amb “l’aplicació per part d’alguns jutges de l’aplicació d’una sèrie de sentències que vulneren drets fonamentals”. Per aquest motiu, ha instat al Govern a lluitar-hi en contra.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut