Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pedro Sánchez torna a fer saltar pels aires un dels punts més importants de la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez ha rebutjat el dret d’autodeterminació, perquè “el pitjor que podem fer és fracturar i dividir amb referèndums que no aporten res”. Així ha respost Sánchez a la portaveu de Bildu, Mertxe Aizpurua, que li ha demanat que assumeixi el respecte a les decisions dels ciutadans i obri la porta al dret a l’autodeterminació. “Li demanem que deixi d’actuar com la dreta i demostri que aquest govern que es defineix com a progressista actua com a tal”.

Sánchez, per contra, ha insistit en el seu ‘no’ al dret d’autodeterminació. “És evident que compartim que la ciutadania ha de ser qui decideixi, però discrepem sobre la manera d’expressar aquesta opinió”, perquè “nosaltres creiem en la democràcia representativa” i al Congrés “s’expressa la voluntat popular en forma de la representació dels grups parlamentaris”.

Publicitat

“Aquesta és una democràcia plena i no acceptarem dividir la societat espanyola, en aquest cas la basca, en funció de referèndums interessats i binaris”, perquè “el pitjor que podem fer és fracturar i dividir amb referèndums que no aporten res”, ha sentenciat.

 

Et pot interessar  [Publicat 2016] #0003 Forcadell i el referèndum contra Rajoy
Publicitat

Opinió

Minut a Minut