Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Pedro Sánchez s’autoenganya i fa una crida a “tots els progressistes”: “Anem a totes”

El president espanyol i líder dels socialistes avisa que tenen “ganes de guanyar” i insta el partit a “ficar una marxa més”

Redacció 23/07/2022
Intervenció del president espanyol, Pedro Sánchez, al Comitè Federal del PSOE Data de publicació: dissabte 23 de juliol del 2022, 12:45 Localització: Madrid Autor: PSOE

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat el seu partit a “ficar una marxa més” i accelerar de cara a les eleccions del 2023: locals i autonòmiques –en algunes comunitats– a la primavera i espanyoles en acabar l’any. La seva intervenció al Comitè Federal d’aquest dissabte, que ha ratificat els canvis a l’Executiva del partit, ha estat marcada per un aire triomfalista i una bateria de promeses que ja se sap com acaben.

El president espanyol ha agraït la feina als càrrecs sortints i també “als companys que ocuparan les posicions”. A tots, els anima a treballar “perquè Espanya continuï avançant”. “Ara toca ficar una marxa més. Queda un any i mig fins a les eleccions generals i molts reptes”, com els comicis locals i autonòmics de finals de maig.

De fet, les eleccions de la primavera són un dels grans objectius dels socialistes, com ha reconegut el mateix Sánchez, que ha assegurat que tenen “ganes de guanyar”. “Ho vam fer el 2019 i ho tornarem a fer, no en tinc cap dubte, el 2023”, ha proclamat.

El dirigent socialista s’ha desmarcat dels governs de dretes i ha procedit a penjar-se medalletes per la descafeïnada reforma laboral i l’aposta pels crèdits o els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que va promoure l’executiu espanyol amb l’arribada de la pandèmia.

Així mateix, ha afirmat que “la socialdemocràcia és el motor que sempre ha fet avançar les societats” i que el PSOE ha “treballat per l’interès general” i per al “95% d’espanyols que guanyen menys de 100.000 euros l’any”. Per això, ha fet una crida a “tots els progressistes”: “Anem a totes”.