Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Pedro Sánchez provoca l’independentisme: “Treballarem per la convivència entre catalans i el conjunt de la seva pàtria, que és Espanya”

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha tancat aquest diumenge el 40è Congrés Federal del PSOE amb una reivindicació dels valors de la socialdemocràcia: la “solidaritat”, la “igualtat” i la “llibertat”. En aquest marc ha recordat que els fets del 2017 a Catalunya van tenir lloc amb el PP a La Moncloa, i no el PSOE, i ha posat de manifest el canvi de tarannà del seu govern. “Si hi ha un partit que estima Espanya és el PSOE”, perquè “treballem per unir, cohesionar” i “això es fa amb el diàleg, i no amb el crit i la desqualificació”. “Treballem per la cohesió d’Espanya fomentat el diàleg i el retrobament dins de la llei i la constitució”, ha dit.

“Quan altres s’hagin cansat d’odiar seguirem treballant per la convivència entre catalans i entre Catalunya i el conjunt de la seva pàtria, que és Espanya, recuperant el diàleg i la convivència absurdament trencats a Catalunya durant aquests anys”, ha sentenciat. “I no espero dels negacionistes de torn, de sempre, ho reconeguin, com no ho van reconèixer a José Luis i a Felipe, però seguirem avançant en convivència i en concòrdia per Catalunya. És el que farem per Catalunya i per la unitat d’Espanya”, ha dit.

Publicitat

El seu objectiu, ha insistit, és enfortir el projecte col·lectiu, i per això “no ens podem només conformar amb complir la legalitat, sinó que treballem pel respecte, per l’afecte, i a més de fer valdre la llei treballem pel diàleg i la concòrdia”.

També ha tingut crítiques per les formacions de l’esquerra del PSOE. Ha recordat que les “postures impacients” també van acusar González i Zapatero perquè “no ho van fer tot”. “És cert, no ho van fer tot, però va fer avenços que van fer avançar la societat”, i “a cada etapa del govern hem creat nous drets i ampliar les llibertats”.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut