Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Pedro Sánchez provoca l’independentisme: “Treballarem per la convivència entre catalans i el conjunt de la seva pàtria, que és Espanya”

El president del Gobierno promet avançar per la “concòrdia” per tal de recuperar “la unitat d’Espanya”

Agències 17/10/2021

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha tancat aquest diumenge el 40è Congrés Federal del PSOE amb una reivindicació dels valors de la socialdemocràcia: la “solidaritat”, la “igualtat” i la “llibertat”. En aquest marc ha recordat que els fets del 2017 a Catalunya van tenir lloc amb el PP a La Moncloa, i no el PSOE, i ha posat de manifest el canvi de tarannà del seu govern. “Si hi ha un partit que estima Espanya és el PSOE”, perquè “treballem per unir, cohesionar” i “això es fa amb el diàleg, i no amb el crit i la desqualificació”. “Treballem per la cohesió d’Espanya fomentat el diàleg i el retrobament dins de la llei i la constitució”, ha dit.

“Quan altres s’hagin cansat d’odiar seguirem treballant per la convivència entre catalans i entre Catalunya i el conjunt de la seva pàtria, que és Espanya, recuperant el diàleg i la convivència absurdament trencats a Catalunya durant aquests anys”, ha sentenciat. “I no espero dels negacionistes de torn, de sempre, ho reconeguin, com no ho van reconèixer a José Luis i a Felipe, però seguirem avançant en convivència i en concòrdia per Catalunya. És el que farem per Catalunya i per la unitat d’Espanya”, ha dit.

El seu objectiu, ha insistit, és enfortir el projecte col·lectiu, i per això “no ens podem només conformar amb complir la legalitat, sinó que treballem pel respecte, per l’afecte, i a més de fer valdre la llei treballem pel diàleg i la concòrdia”.

També ha tingut crítiques per les formacions de l’esquerra del PSOE. Ha recordat que les “postures impacients” també van acusar González i Zapatero perquè “no ho van fer tot”. “És cert, no ho van fer tot, però va fer avenços que van fer avançar la societat”, i “a cada etapa del govern hem creat nous drets i ampliar les llibertats”.