Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Pedro Sánchez no es mulla amb la immersió lingüística i s’alinea amb el discurs de la resta del PSOE

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha evitat aquest dijous valorar les mesures anunciades pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, en defensa de la immersió lingüística a l’escola. “He tingut poca oportunitat i moment de poder llegir en el detall la declaració”, ha afirmat en roda de premsa a Brussel·les després de participar en la cimera europea. En tot cas, ha insistit a expressar “la màxima solidaritat amb la família” i ha recordat que “en una democràcia i un “estat de dret les sentències judicials es compleixen”.

En tot cas ha afirmat que el govern espanyol “sempre treballarà amb tots els governs autonòmics per la convivència a les aules i, per tant, no polititzarem ni convertirem les llengües en elements de divisió i fractura”. “Crec que Catalunya ha patit massa fractures i hem de treballar en el que ens uneix i superar l’etapa de crispació, que és el que ens demana una gran part de la societat catalana”, ha dit.

Publicitat

Sánchez també ha parat del to utilitzat per Pablo Casado durant la sessió de control de dimecres. “Tot Espanya va sentir el que va dir Casado, i quan es perd el respecte i l’educació es perd tot”, ha dit abans de lamentar “els exabruptes” perquè “la ciutadania vol que els polítics deixin a un cantó la desqualificació i per una vegada treballin conjuntament”. “El que vaig veire és una pèrdua del respecte i l’educació, i quan es perd el respecte i l’educació, es perd tot”.

El rei emèrit “ha de donar explicacions”.

Pel que fa a un hipotètic retorn del rei emèrit a l’Estat un cop la fiscalia de Suïssa ha arxivat l’actuació per la comissió de l’AVE a la Meca, ha insistit que el rei Joan Carles “ha de donar explicacions” a la ciutadania sobre la seva actuació. També ha apuntat que la Casa Reial no ha consultat a la Moncloa sobre aquest hipotètic retorn.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut