Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pedro Sánchez munta un acte propagandístic al Liceu per vendre fum amb els “indults” i el “retrobament”

|

- Publicitat -

Molt han canviat les coses a Catalunya des del 21 d’octubre del 2019. En plenes protestes per la sentència del Supremo que condemnava als presos polítics el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va haver de fugir a corre-cuita de l’Hospital de Sant Pau, després que el director no el volgués rebre, nombrosos treballadors li reclamessin la llibertat dels presos i la gent es concentrés fora del centre per esbroncar-lo. Va ser el dia d’aquella esperèntica imatge d’un dels escortes exhibint un subfusell per la finestra del vehicle quan la comitiva marxava de l’hospital. Cal recordar també que va haver de blindar Barcelona per celebrar-hi una provocadora reunió del Consell de Ministres. Ara ja no tan sols no es troba amb aquesta contestació social sinó que les relacions institucionals amb el Govern passen per una fase de distensió amb els indults i la taula de diàleg en l’horitzó.

Davant d’aquesta nou context Sánchez, defensarà dilluns a Barcelona els indults i la seva agenda per a Catalunya en un gran acte al Liceu. Sánchez pronunciarà una conferència davant uns 300 convidats de la societat civil a les 12 h de dilluns 21 de juny, segons ha avançat aquest dijous La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. Fonts del Palau de la Moncloa apunten que serà un acte “important” que incidirà en “l’agenda per al retrobament” amb una conferència que tindrà com a títol ‘Retrobament: un projecte de futur per a tota Espanya’. El govern espanyol preveu aprovar els indults en les pròximes setmanes. Tot apunta que serà en el Consell de Ministres de la setmana que ve, dimarts 22 de juny, o bé el de la següent, el 29 de juny. A tot estirar, la Moncloa situa la concessió de la mesura de gràcia la primera setmana de juliol. Sánchez també serà a Barcelona aquest divendres a les 11 h en la cloenda de les jornades del Cercle d’Economia. El govern espanyol ha rebut aquests dies el suport de l’empresariat català a la mesura.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut