Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Pedro Sánchez insisteix en la “unitat” per resoldre-ho tot

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha fet una aposta per la “unitat” i per al “diàleg” com a instruments per fer front a les transformacions que creu que necessita l’Estat espanyol i també davant de les conseqüències que la guerra a Ucraïna està provocant. Ho ha dit aquest dilluns a l’entrega dels premis Pimes de Pimec, que s’ha fet al Camp Nou. Sánchez s’ha reivindicat com a “ferm creient del diàleg” i ha garantit que “val la pena”. A més, ha fet una crida a “desenvolupar el concepte d’unitat” com a resposta a la invasió d’Ucraïna i ha subratllat la “necessitat” d’augmentar la despesa militar espanyola. “Per dissuadir que ens ataquin”, ha puntualitzat.

Cañete a Sánchez: “Les pimes hem d’estar amb veu pròpia al diàleg social”

Publicitat

El president de Pimec, Antoni Cañete, ha aprofitat la presència del president del Gobierno, Pedro Sánchez, per fer bandera d’una vella reclamació: que les pimes han d’estar al pont de comandament, “allà on es prenen les decisions”. “President, no haurem tancat la transició democràtica fins que les pimes no estiguin representades amb veu pròpia al diàleg social”, ha recalcat Cañete. “És una cosa que ja ens demana Europa i la seva presència avui aquí és molt important en aquest sentit”, ha continuat el president de Pimec, que també ha fet una petició de legislar “pensant primer en els més petits, per així poder fer més gran la nostra economia”.

“Necessitem fer més forta i més gran la nostra economia i això només serà possible si legislem amb una discriminació positiva, tenint en compte la dimensió de les nostres empreses”, ha precisat Cañete, que igualment ha fet referència a la difícil situació econòmica de moltes pimes després d’encadenar la pandèmia de covid-19 i les conseqüències de la invasió a Ucraïna. “Ens hem adonat que els subministraments no poden estar en la seva totalitat a més de 4.000 quilòmetres de distància. I si parlem de l’energia, les pimes continuem pagant l’energia més cara d’Europa i, tot i la importància d’haver aconseguit durant un any l’illa ibèrica i la reducció impositiva, reclamem la configuració d’uns preus justos i ponderats de l’energia”, ha assenyalat el líder de Pimec.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

“Aquesta crisi complexa ja no la podem solucionar donant voltes a la màquina de fer diners. Tot el que he explicat anteriorment està generant inflació, i contenir-la hauria de ser un objectiu prioritari”, ha avisat Cañete. “Des de Pimec creiem que som davant d’un canvi d’era o davant d’una era de canvis, en què haurem de buscar solucions amb una nova mirada, amb un capitalisme més inclusiu”, ha finalitzat el president de Pimec.

12 premiats

Pimec ha reconegut amb els premis Pimes diverses persones i organitzacions. L’escriptora Empar Moliner ha rebut el guardó a les persones autònomes; la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa (Fedcat) ha aconseguit el reconeixement al çomerç; el d’associacionisme empresarial l’ha obtingut l’Associació de Professionals de l’Audiovisual de Catalunya (APAC), i el reconeixement a la micro, petita o mitjana empresa (mipime) amb valors ha recaigut ex aequo en La Vostra Llar Residencial i Papelmatic.

El premi de la Fundació Pimec a la segona oportunitat ha sigut per Bemyswim; el premi Pimec joves, per Ingroup; el guardó a la qualitat lingüística empresarial se l’ha emportat Triops; i el premi Diplocat a la projecció empresarial catalana ha anat a mans de Yerse. Mün Fermens, Sorbos i Iberspa s’han endut el premi a la mipime més competitiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut