Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Pedro Sánchez limita el diàleg a l’Agenda per al Retrobament que va lliurar a Torra el febrer del 2020

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, publica aquest dimecres un article a ‘El País’ on defensa els indults i crida a reprendre el diàleg amb la Generalitat “tan aviat com sigui possible” i a mantenir-lo “fins que s’assoleixin acords”. Proposa com a “punt de partida” d’aquest diàleg l’Agenda per al Retrobament que el seu executiu va lliurar a Quim Torra el febrer del 2020 i que inclou una reforma del finançament i inversions. Segons Sánchez, l’Agenda per al Retrobament conté “totes les reivindicacions fetes per la Generalitat l’última dècada”. El president espanyol recorda també que els indults no posen en perill ni la “identitat” de l’Estat ni la seva “democràcia”, sinó que obren un nou temps per a la “política” i permeten “passar pàgina” per “tornar a la via que mai s’havia d’haver abandonat”.

“Ara és el moment de concentrar totes les nostres forces en millorar la vida del nostre poble en aquest temps de dificultats i esperances”, apunta. Sánchez assegura que l’indult “no qüestiona ni revoca la sentència” del Tribunal Suprem i recorda que en aquest cas es tracta d’indults parcials on “es mantenen les condemnes per inhabilitació” i les mesures de gràcia queden condicionades “al fet que no es cometi cap delicte greu durant un termini de temps determinat”. Insisteix que el seu govern considera que existeixen motius d'”utilitat pública” per concedir-los que “tenen a veure únicament amb el restabliment de la concòrdia i de la convivència, tant de la societat catalana com del conjunt de la societat espanyola”.

Publicitat

Aquesta, admet, ha estat “una decisió difícil” que el seu executiu adopta “amb la determinació i la seguretat que el govern fa el millor per al conjunt d’Espanya i per a Catalunya”. Es tracta, segons Sánchez, d’un “primer pas que s’inspira en l’esperit” de la Constitució, i que “busca que es pugui produir un retrobament social que és urgent i necessari”. “No ignoro que hi ha ciutadans que són contraris a aquesta mesura”, afegeix, però “al costat d’aquestes raons, hem de posar a la balança les expectatives de futur”, i “en aquesta balança política, les raons del futur han de prevaldre sobre les referències del passat”.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

Adjuntem el document que en el seu dia La Moncloa va entregar al president Torra: 060220-AgendaParaElReencuentro

Publicitat

Opinió

Minut a Minut