Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pedret (PSC), Cuevillas (Junts), Juvillà (CUP) i Wagensberg (ERC) completen la Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

El Parlament ha escollit Anna Caula (ERC) com a vicepresidenta primera de la Mesa, i Eva Granados (PSC) com a vicepresidenta segona, durant el ple de constitució de la XIII legislatura, celebrat aquest divendres a l’Auditori de la cambra. Caula i Granados eren fins ara portaveus dels seus grups parlamentaris. La representant d’ERC ha rebut 71 vots, i la dirigent socialista XX. Granados ja s’havia presentat a la primera votació per a ser presidenta del Parlament, però Laura Borràs (JxCat) l’ha superat en la segona volta (64-50). Pel que fa a les secretaries, la cambra hi ha escollit Ferran Pedret (PSC), Jaume-Alonso Cuevillas (JxCat) Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC).

Pedret serà el secretari primer (39 vots) i Cuevillas serà el secretari segon (25). Juvillà i Wagensberg han empatat a 24 vots, però un acord entre ERC i CUP ha fet que el dirigent anticapitalista sigui el secretari tercer. Així, el representant republicà serà el secretari quart.

Publicitat

L’òrgan que presidirà Borràs tornarà a tenir majoria independentista, i per primera vegada hi haurà representació de la CUP. La Mesa també tindrà majoria d’homes (quatre, per tres dones), tot i que serà la més paritària de la història. Les tres dones ostentaran els tres càrrecs principals: Borràs a la presidència, i Caula i Granados a les dues vicepresidències.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut