Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Pedret (PSC), Cuevillas (Junts), Juvillà (CUP) i Wagensberg (ERC) completen la Mesa del Parlament

Majoria aclaparadora independentista a la Mesa del Parlament: 5 de 7

Agències 12/03/2021
Els diputats de JxCat dempeus aplaudint Laura Borràs després de ser escollida presidenta del Parlament.

El Parlament ha escollit Anna Caula (ERC) com a vicepresidenta primera de la Mesa, i Eva Granados (PSC) com a vicepresidenta segona, durant el ple de constitució de la XIII legislatura, celebrat aquest divendres a l’Auditori de la cambra. Caula i Granados eren fins ara portaveus dels seus grups parlamentaris. La representant d’ERC ha rebut 71 vots, i la dirigent socialista XX. Granados ja s’havia presentat a la primera votació per a ser presidenta del Parlament, però Laura Borràs (JxCat) l’ha superat en la segona volta (64-50). Pel que fa a les secretaries, la cambra hi ha escollit Ferran Pedret (PSC), Jaume-Alonso Cuevillas (JxCat) Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC).

Pedret serà el secretari primer (39 vots) i Cuevillas serà el secretari segon (25). Juvillà i Wagensberg han empatat a 24 vots, però un acord entre ERC i CUP ha fet que el dirigent anticapitalista sigui el secretari tercer. Així, el representant republicà serà el secretari quart.

L’òrgan que presidirà Borràs tornarà a tenir majoria independentista, i per primera vegada hi haurà representació de la CUP. La Mesa també tindrà majoria d’homes (quatre, per tres dones), tot i que serà la més paritària de la història. Les tres dones ostentaran els tres càrrecs principals: Borràs a la presidència, i Caula i Granados a les dues vicepresidències.