Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Pau Juvillà se sincera sobre la seva lluita contra el càncer: “Que aquest gest serveixi per quelcom”

El diputat ja va anunciar, en mig de la polèmica per la retirada del seu escó, que deixava temporalment la política per motius de salut

Redacció 02/02/2022
El secretari de la Mesa Pau Juvillà, al ple del Parlament

Entre les picabaralles polítiques pel que fa a la repressió de la JEC i la justícia espanyola per retirar la condició de diputat a Pau Juvillà, hi havia el fet que el mateix membre de la CUP havia anunciat que deixava “temporalment” la política per motius de salut. Aquest dimecres al matí, Juvillà ha admès finalment que el seu estat de salut és complicat, tractant-se així d’un càncer, i explicant la seva lluita per si això ha de servir d’exemple de cara a aquells que el dia d’avui tracten la malaltia com un “tabú”. “Crec que també he estat presoner d’aquest tabú i m’he plantejat què havia de fer”, ha declarat en un fil a Twitter.

Juvillà ha explicat que malgrat el “gust agredolç” que li suposa explicar la seva situació, espera que “el gest serveixi per quelcom”. En concret, Juvillà ha patit dos tumors en els últims 15 anys, per sort diagnosticats amb temps per no passar d’aquí, però fa un més li van trobar un altre, i des de llavors la lluita i les proves mèdiques van tornar a començar, fet que va suposar que faltés a la Mesa més d’un cop. “Em trobo bé, i la doctora em va trucar donant-me bones notícies, malgrat tot”, ha celebrat el diputat de la CUP, que també ha agraït les mostres de suport, i ha valorat molt positivament el tracte que ha tingut per part de la sanitat pública en tot aquest procés.