Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Pau Casals serà homenatjat a Washington i Ciutat de Mèxic per commemorar els 50 anys del discurs a l’ONU

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, farà la setmana que ve un viatge oficial als Estats Units i a Mèxic, on presidirà dos actes d’homenatge a Pau Casals en el marc de la commemoració del 50è aniversari del seu discurs a les Nacions Unides. Alsina hi mantindrà diverses reunions de treball en àmbits “prioritaris” per al Govern, segons informa el seu departament. Durant el desplaçament, Alsina també inaugurarà la seu de la delegació del Govern a Mèxic i encapçalarà un acte de reconeixement a l’exili republicà. L’acompanyaran el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras; i als Estats Units, el delegat Isidre Sala; i a Mèxic, el delegat Lleïr Daban.

A partir de dilluns i fins dimecres, Alsina viatjarà a Washington i Nova York, on mantindrà reunions tant amb actors i organismes nord-americans com amb organismes multilaterals. A Washington, la titular d’Acció Exterior i Govern Obert encapçalarà l’homenatge a Pau Casals.

Publicitat

Alsina mantindrà també diverses reunions de treball amb l’Organització Panamericana de la Salut (PAHO), en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, o amb l’Open Gov Hub, en l’àmbit de govern obert. A Nova York, també sobre cooperació, la consellera participarà al Highlevel Pledging Event del Fons Central de Resposta a Emergències de les Nacions Unides (CERF per les seves sigles en anglès), amb qui l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament col·labora des de l’any 2018.

Alsina es desplaçarà el dia 9 a Mèxic, on inaugurarà la seu de la delegació del Govern al país. La consellera mantindrà el mateix dijous diverses reunions amb legisladors i inaugurarà una exposició sobre ‘Catalans il·lustres de Mèxic’. Al vespre, presidirà un concert d’homenatge a Pau Casals al Foro Cultural Lenín.

Durant la visita a Ciutat de Mèxic, la consellera Alsina també mantindrà diverses reunions en l’àmbit del govern obert i la participació ciutadana, i es reunirà amb diversos actors empresarials catalans i mexicans presents al país.

D’altra banda, dissabte 11 la titular d’Acció Exterior i Govern Obert participarà a la cerimònia que ha organitzat la Delegació del Govern a Mèxic a l’Orfeó Català en reconeixement a l’exili republicà. En l’acte, que comptarà amb la moderació de l’actor Josep Linuesa, s’homenatjaran una trentena de persones exiliades a Mèxic, entre elles Rosa Maria Duran, degana dels exiliats. Entre d’altres, hi intervindran el president de l’Orfeó Català de Mèxic, Rafael Vidal, i Cuauhtémoc Cárdenas, fill de Lázaro Cárdenas, el president de Mèxic (1934-1940) que va rebre entre 20.000 i 25.000 republicans.

Posteriorment, la consellera Alsina es trobarà amb catalans i catalanes residents a Mèxic en el marc d’un concert del festival de música catalana Catalan Sounds, un cicle de concerts impulsat pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, l’Institut Ramon Llull i Ràdio Amèrica Barcelona per donar a conèixer la música catalana al continent americà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut