Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Pascal aposta per un “nou espai” que faci la independència “amb serenitat”

David Bonvehí no veu risc d'escissió del PDeCAT

|

- Publicitat -

“Seria imperdonable que hi hagués votants sense partit”. Aquesta és la convicció que ha portat a la senadora del PDeCAT a plantejar-se la possibilitat d’impulsar un “nou espai” perquè, lamenta, el Partit Demòcrata no ha estat capaç d’aglutinar tots els pensaments i té la sensació que “a Catalunya la política d’ideals i de conviccions s’està perdent”. L’exdirigent es reafirma i reconeix que se sent molt identificada amb el Partit Nacionalista Basc.

“Conèixer els límits en política no és renunciar-hi”, ha sentenciat Pascal en una entrevista a Els Matins de TV3. La senadora ha assegurat que ha quedat sorpresa per l’enrenou que han generat les seves declaracions a La Vanguardia.

Publicitat

Per a Pascal, que ha inssitit en què és independentista de conviccions, la prioritat és l’alliberament dels presos polítics i exiliats. “Cal acumular forces”, ha dit. A més, la senadora renega d’haver “fet caure” el gobierno Sánchez i assumeix el xantatge de “l’arribada de Vox” perquè creu que hi havia la possibilitat d’un diàleg real.

Bonvehí, en defensa del partit

Per la seva banda, el president del PDeCAT, David Bonvehí, li ha demanat a Pascal que faci els debats “de manera interna” i ha contrastat que no creu en una possible escissió del partit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut