Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pascal entusiasmada amb la taula de negociació: “JxCat està obligada a posar els seus vots al Congrés al servei de resoldre el conflicte”

|

- Publicitat -

L’excoordinadora del PDeCAT Marta Pascal creu que JxCat ha de votar al Congrés per a facilitar l’estabilitat del govern de Pedro Sánchez i així “resoldre el conflicte”. En una entrevista a ‘El País’, Pascal ha dit que li interessa l’estabilitat de l’executiu no perquè li agradi el govern del PSOE i Unides Podem, sinó perquè hi hagi “continuïtat” al diàleg i es resolgui la situació a Catalunya. Per això considera que “JxCat està obligada a posar els seus vots al servei de resoldre el conflicte i els problemes dels catalans”. Per a Pascal, que fins ara ha estat senadora per JxCat, l’argument de no donar els vots gratis “no pot emmascarar un ‘no’ a tot”.

“No es donen els suports a canvi de res, hi ha moltes condicions que Junts podria posar i que necessiten els catalans”, ha argumentat.

Publicitat

 

Pascal creu que el rebuig inicial de JxCat a la taula de diàleg i l’escepticisme es deu a la “lluita per l’hegemonia en l’independentisme”. “No entenc que un president de la Generalitat o un expresident –en referència a Carles Puigdemont- puguin menysprear qualsevol escenari de diàleg”, ha reblat. En l’entrevista, Pascal diu que l’inici de la taula de diàleg és un “bon primer pas però el camí és llarg”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut