Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Pas endavant: Els països de la UE acorden acollir migrants rescatats al mar o pagar als països que els rebin

|

- Publicitat -

Es desancalla la qüestió migratoria. Els ministres d’Interior europeus han acordat aquest divendres un primer pas per al que serà el pacte migratori, sota la presidència francesa de la Comissió de Justícia i Assumptes Interns ha trobat un principi de desllorigament.

Així doncs, França va proposar separar el pacte en diferents etapes, la primera de la qual ha vist avui la llum verda. Així, els representants dels països de la UE s’han compromès a acollir un nombre per determinar de migrants rescatats al mar o, com a alternativa, a pagar als països més afectats. Cada país haurà de quantificar ara quantes persones està disposat a admetre, una xifra que podria estar a punt la setmana vinent.

Publicitat

Entre la dotzena de països que s’han compromès a crear llocs de reubicació hi ha, per exemple, França i Alemanya, segons han explicat en roda de premsa el ministre d’Interior francès, Gérald Darmanin, i la comissionada europea per a Assumptes Interiors, Ylva Johansson.

Darmanin no ha dubtat a qualificar l’acord de “molt important” tot recordant que la política migratòria comuna està encallada des de fa molt de temps per les diferents postures dels països. Ara, el pacte sobre aquest primer pas “encoratja a afrontar el segon”.

Et pot interessar  El catalanisme, el sentiment més estès a Catalunya seguit de l'europeista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut