Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Partits independentistes, nacionalistes i Más País demanaran de nou investigar Juan Carlos I al Congreso

|

- Publicitat -

Les formacions independentistes i nacionalistes del Congreso, juntament amb Más País, intentaran de nou que el Congreso obri una comissió d’investigació sobre les suposades comissions de l’Aràbia Saudita per l’adjudicació de l’AVE de La Meca que van anar a parar a comptes atribuïts a Juan Carlos I, una sol·licitud que fins ara la Mesa de la Cambra rebutja admetre a tràmit.

Després que aquest dilluns es conegués la decisió de la Fiscalia del Tribunal Supremo d’assumir la investigació d’aquest cas, a l’entendre que el rei emèrit va perdre la inviolabilitat després de la seva abdicació, aquestes formacions han iniciat converses per tornar a presentar al Congrés una nova sol·licitud de creació d’una comissió d’investigació.

Publicitat

Segons fonts parlamentàries, es tracta de recollir les firmes de l’última petició, una alineació que inclou ERC, el PNVBilduJxCat, la CUP, el BNG, Compromís i Más País.

En l’última petició, les formacions justificaven l’obertura d’una comissió d’investigació al Congrés al·legant la necessitat de “depurar les responsabilitats polítiques que es poden derivar, així com per assumir les mesures que es considerin oportunes per fiscalitzar l’actuació de la Família Reial i persones vinculades, i evitar que es puguin cometre actuacions il·legals i/o il·lícites aprofitant la situació privilegiada que ocupen”.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut