Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Partits i entitats independentistes mostren suport a Dani Gallardo davant l’Audiència de Madrid

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congreso, Laura Borràs, ha assenyalat aquest divendres davant l’Audiència Provincial de Madrid, que el cas de Daniel Gallardo, el jove que segueix tancat a la presó des de l’octubre del 2019 després de ser detingut per les protestes postsentència de l’1-O, que al jove no se li ha respectat la presumpció d’innocència i que se l’ha privat de llibertat per solidaritzar-se amb el poble català.

Gallardo i dues persones més seran jutjades a partir d’aquest divendres per delictes d’atemptat a agents de l’autoritat i desordres públics. El Ministerio Fiscal demana per Gallardo sis anys de presó i l’acusa d’haver agredit un agent antidisturbis amb un pal que tindria claus i amb el que va colpejar el casc de la policia.

Publicitat

“Estem amb totes les persones que pateixen repressió a l’estat espanyol. Avui és el torn de Dani Gallardo, que el seu crim és haver donat suport manifestant-se després de la sentència del 14 d’octubre del 2019 contra els presos polítics”, ha indicat Borràs, per després afegir que fa un any que és en presó preventiva per haver participat en aquella protesta.

La portaveu de JxCat ha apuntat que és a la concentració davant de la seu judicial “per demostrar la solidaritat de tota la gent que no pot ser-hi des de tota Catalunya”. “Pretenen que no hi hagi llaços d’unió però la nostra solidaritat ha de ser amb tot el que pateix la repressió, volem drets per tothom i en tots els llocs”, ha afegit.

A la concentració de suport també hi han assistit la portaveu adjunta d’ERC Carolina Telechea i la diputada Montserrat Bassa. Telechea ha indicat que es tracta d'”un altre cas d’abús policial i judicial”, cosa que, denuncia, “tan bé sap fer l’estat i malgrat el canvi de Gobierno actual, segueix passant”.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut