Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Parera formalitza la dimissió com a diputada del PP al Parlament

|

- Publicitat -

La fins ara diputada del PPC al Parlament Eva Parera ha formalitzat la seva renúncia a l’acta de diputada després d’acordar-ho amb la direcció dels populars, coincidint amb la creació del partit Valents. En roda de premsa, Parera ha exposat que el nou partit “posa molt nerviosos” als partits de l’entorn del constitucionalisme però ha insistit que no poden “perdre el temps confonent adversaris”. La líder de Valents ha insistit que només vol “aixecar ponts” i ha estès la mà a PSC, PPC, Cs i Vox per “compartir un programa de mínims”. A més, ha remarcat que “no s’està fent cap OPA” a cap partit ni fomentant el transfuguisme.

En roda de premsa al Parlament, Parera ha explicat que no té cap intenció “d’aferrar-se al càrrec” i que com que des del PPC se li ha demanat que retorni l’acta ella hi ha accedit. La ja exdiputada ha qualificat el seu gest de “valent i inusual a la política” i ha afirmat que “per avançar cal fer renúncies”.

Publicitat

Segons la líder de Valents ara “el debat no és entre esquerra o dreta, sinó entre respecte o no a la llibertat i la democràcia constitucional”. Per això, ha demanat a PSC, Cs, PPC i Vox compartir “un programa de mínims” que defensi “el respecte a l’estat de dret, la democràcia representativa, la separació de poders i la lluita contra la decadència”.

Durant la seva intervenció Parera també ha explicat que el projecte d’unió del constitucionalisme que ara defensa un dia el va reivindicar Cs, però ha assenyalat que “determinats errors” no el van fer funcionar. “Hem entès els errors de Ciutadans i els motius de les persones per desconfiar-ne. Nosaltres no abandonarem els catalans i no marxarem de Catalunya, hem vingut per quedar-nos”, ha assegurat.

Et pot interessar  Fernández es postula per encapçalar la llista del PP el 12-M

Nega transfuguisme

D’altra banda, l’exdiputada ha negat que el nou projecte “s’estigui nodrint de trànsfugues”. Ha respost així a les acusacions d’altres partits –especialment Cs- que estan veien com excàrrecs de les seves files s’estan sumant a Valents. Segons Parera, Valents “té les portes obertes a tothom” i els altres partits s’han de demanar per què els marxa la gent.

Lideratge “potent” d’Ayuso

Parera també s’ha referit al conflicte que es viu dins el PP entre el líder del partit, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. L’exdiputada ha alertat que la política espanyola “no va sobrada de lideratges potents” i ha remarcat que Ayuso “encarna un lideratge molt potent contra la Moncloa i contra els ‘governs Frankenstein'”. “És capaç d’aglutinar vots de molta gent diferent, i és un actiu molt important per al PP”, ha insistit.

Parera també ha admès que viu l’episodi al PP “amb tristesa” perquè quan va entrar als populars volia “sumar forces entre constitucionalistes” i ara “es perd l’oportunitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut