Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Paluzie avisa que “renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència”

La presidenta de l’ANC recorda que “el que va fallar” l’octubre del 2017 va ser “l’expectativa” de negociació amb l’Estat espanyol

Avatar
Agències 29/08/2019
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC / Flickr
La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha recordat als partits independentistes que “el que va fallar” després de l’1-O va ser “l’expectativa que l’Estat espanyol dialogaria”. Per tot plegat, ha instat els partits a ser “realistes” i a cercar “un equilibri” entre la confrontació i la negociació. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Paluzie ha defensat que renunciar a la unilateralitat vol dir renunciar a la independència i ha considerat que aquesta via no és contradictòria amb la voluntat d’ampliar la base, sempre que sigui sense “desdibuixar” el projecte.

Per a Paluzie, la millor resposta a la sentència és “tornar a posar la independència al centre” i que els independentistes es posin d’acord en determinats elements per aconseguir l’objectiu. “Tothom segueix sent retòricament independentista, però uns parlen que això només ho poden aconseguir de diàleg i d’altres de confrontació, sense concretar com”, ha criticat.

La presidenta de l’entitat independentista ha afirmat que la xifra d’inscrits a la Diada creix i que en dos dies han passat dels 60.000 inscrits als 75.000, però encara per sota de les mobilitzacions d’altres anys. De nou, ha fet una crida perquè la gent s’hi inscrigui. L’entitat ha venut 190.000 samarretes, en la línia semblant d’altres anys, i l’ANC ja compta amb 490 autocars plens.

Relacionats