Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Paluzie: “Quan Espanya criminalitza l’autodeterminació s’exclou de les democràcies occidentals”

La presidenta de l’ANC considera que cada victòria judicial de l’independentisme en un estat europeu dona força a l’autodeterminació

Agències 04/10/2021
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie

Elisenda Paluzie (ANC) assegura que cada victòria judicial de l’independentisme en un estat europeu demostra que “l’autodeterminació és un dret i no un delicte”. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha viatjat a Sardenya per fer costat al president a l’exili, Carles Puigdemont, en la visita al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser.

Paluzie ha remarcat que si l’Estat “criminalitza” l’autodeterminació s’està “excloent” de les democràcies occidentals i ha aprofitat per agrair el suport als independentistes sards i corsos que s’han concentrat a les portes del jutjat. A Twitter, l’ANC ha afirmat que estan “convençuts que es farà justícia”.

 

Xavier Antich, també des de Sàsser, confia que es deixarà Puigdemont en llibertat i ha afegit que “la detenció i persecució” del president són “una vergonya internacional que deixa en ridícul a Pedro Sánchez”. Des d’Òmnium s’han volgut adreçar a la Unió Europea per avisar-los que es tracta d’un conflicte europeu perquè s’està perseguint un eurodiputat.

Antich assegura que Puigdemont està perseguit per posar urnes i demana a Europa que no es quedi de braços plegats davant la “persecució demofòbica” que pateix l’independentisme i que es posicioni al costat dels drets fonamentals.