Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

Paluzie lamenta que els Mossos tenen complicitat amb la “vulneració de drets civils i polítics”

La líder de l’ANC diu que de vegades “sembla que estan per impedir el dret de manifestació més que per evitar incidents”

Avatar
Agències 22/02/2021
Pla mitjà d'Elisenda Paluzie (ANC) en la concentració de suport a Marcel Vivet el 22 de febrer del 2021. Horitzontal.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat que “la vulneració de drets civils i polítics constant” té en aquests moments “la complicitat de determinats cossos dins de la Generalitat”. En una concentració de suport a Marcel Vivet, Paluzie ha denunciat que els Mossos d’Esquadra “sembla que estan més per impedir el dret a manifestació que per evitar incidents” en referència a l’actuació policial en els aldarulls de dissabte a Barcelona. Per això ha emplaçat a JxCat i ERC a “defensar els drets civils i polítics de tothom”. Paluzie creu que el cicle de repressió només es trencarà “amb iniciativa política i amb projecte” i “si es reprèn el camí a la independència des de la unitat i amb sentit d’estat”.

Paluzie ha traslladat el seu “total suport” a Vivet, i ha considerat que l’acusació particular de la Generalitat és “vergonyosa”. També ha destacat la “dignitat” de l’acusat, que “no ha acceptat un pacte que hagués implicat reconèixer i assumir delictes que no ha comès”.

I n’ha destacat la “resistència i dignitat” de Vivet, així com la del raper Pablo Hasel per haver-se tancat al rectorat de Lleida abans de ser empresonat. “Som un poble que lluita i que no es resigna davant la repressió”, ha afirmat des de la concentració de suport davant l’Audiència de Barcelona.