Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Paluzie: “La presó i l’exili no són les conseqüències de l’1-O. Són per no haver fet la independència”

|

- Publicitat -

La presidenta de l’ANC, Elisena Paluzie, ha assegurat en una entrevista aquest dissabte al Faqs de Tv3, que el fet que alguns polítics independentistes estiguin actualment a la presó o a l’exili és “per no haver fet la independència” després de celebrar-se el referèndum del passat 1-O de 2017. En aquest sentit, també ha lamentat que un cop superat l’1-O, es van veure debilitats a l’independentisme per la gestió d’aquell mandat i assegura que el que ha buscat l’Assemblea és compensar aquestes debilitats i canalitzar-les a través de la societat civil.

Pel que fa al camí cap a la independència, es mostra convençuda que un pacte amb l’Estat espanyol, ara mateix és la via menys realista, i per tant, la via unilateral ha de ser el camí a seguir perquè Catalunya esdevingui un estat independent. Paluzie afirma amb seguretat que l’Estat espanyol “no reconeix ni reconeixerà mai a Catalunya ni com a nació ni com a un subjecte polític”, i així ho va demostrar amb la sentència de l’Estatut. A més, la presidenta de l’ANC també és contundent amb els actuals partits independentistes, que segons ella “no es troben en disposició de proclamar la independència”, perquè hi ha massa estratègies diferents, tal com s’ha demostrat en la votació del suplicatori de Laura Borràs.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut