Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Paluzie ho té clar: cal plantar cara a les ingerències dels tribunals i obeir la majoria del 52%

|

- Publicitat -

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha enviat una carta titulada ‘Fins quan?’ a les bases de l’Assemblea en què repassa les constants ingerències a la sobirania del Parlament i crida a fixar un horitzó per la independència.

El missatge comença recordant les no investidures del president Puigdemont i Jordi Sànchez. També la suspensió, sense haver estat jutjats, de sis diputats al Parlament i la retirada de l’escó al president i diputat Quim Torra, que novament es repeteix amb el cas Juvillà.

Publicitat

“Són algunes de les ingerències de la Junta Electoral o del Tribunal Supremo que hem patit al nostre Parlament en els darrers quatre anys. I són de les més greus, perquè impliquen que, al nostre país, el que decidim els electors votant no es respecta“, reflexiona.

La presidenta de l’ANC també reivindica l’esperit de l’1-O que es va fer “malgrat les resolucions judicials i malgrat la violència desfermada de les forces d’ocupació”. “Aquell dia vam sentir que el nostre vot comptava”, expressa. Amb la situació actual, per l’Assemblea cal un acte de sobirania d’aquest estil, és a dir, “una declaració d’independència parlamentària amb la voluntat, la determinació i la capacitat de fer-la efectiva”.

Però conscient del gran pas que suposa, apunta catalitzadors previs, com plantar-se a les ingerències a la sobirania del Parlament. “Si per contra no es volen fer actes de desobediència parcial, cal explicar-ho amb honestedat i claredat a la ciutadania”, argumenta, per reivindicar, a continuació “l’obediència a la sobirania popular” de la majoria del 52%.

Paluzie avisa els dirigents polítics que no marcar un horitzó per la independència i sense parlar clar a la ciutadania només es recull “frustració, desmobilització i retirada col·lectiva”. En canvi, assevera que “amb determinació i honestedat, tindreu la gent al costat com la vau tenir l’1 d’octubre”.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

Per tot això, l’ANC ha convocat una manifestació “en defensa de la sobirania del Parlament i pel respecte a la voluntat dels electors” dissabte 12 de febrer, a les 12 h a la plaça de Sant Jaume.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut