Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Paluzie demana el cessament de Buch per l’actuació dels Mossos “al servei de la Casa Reial” en la visita a Poblet

|

- Publicitat -

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha reclamat el cessament del conseller d’Interior, Miquel Buch, per les actuacions policials “al servei de la Casa Reial i vulnerant drets fonamentals” en la visita de Felip VI al monestir de Poblet. Paluzie ha criticat que l’operatiu va ser “vergonyós” i acusa els agents d’haver actuat “més com a guàrdia reial que com a la policia encarregada de protegir els drets i llibertats dels ciutadans de Catalunya”. La líder de l’entitat ha retret al cos que va “discriminar ideològicament” els manifestants, deixant apropar-se al monestir a les persones que duien una bandera espanyola i vetant el pas als que duien l’estelada, i també per les càrregues i detenció d’un manifestant, membre de l’ANC.

Publicitat

En una atenció als mitjans, en motiu de l’inici del judici a la Mesa del Parlament al TSJC, Paluzie ha preguntat per “l’empara legal” dels Mossos per “discriminar ideològicament els manifestants”. “Què passa, que no es pot cridar ‘Fora el Borbó’ davant del Borbó, i la nostra policia hi contribueix?”, ha qüestionat.

La presidenta de l’ANC també ha denunciat que es va detenir un manifestant -membre del secretariat territorial de l’entitat, a qui s’acusa de desordres públics, atemptat als agents de l’autoritat, lesions i del robatori de la tauleta d’un agent. Paluzie, que ha parlat aquest dimarts amb ell, ha explicat que enmig d’una càrrega, una noia es va trobar amb la tauleta, li va donar a ell i “els Mossos el van abatre, el van carregar i la BRIMO el va tractar malament”.

“El Govern no ho pot permetre i ha d’exercir la seva autoritat”, ha expressat Paluzie, que no entén per què l’executiu no cessa el conseller.

Et pot interessar  Miquel Buch, condemnat a 4 anys i mig de presó per nomenar com a assessor Lluís Escolà, un mosso que feia d’escorta de Puigdemont
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió