Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Paluzie alliçona Simó per defensar la reforma de la llei de política lingüística com a remei al 25% de castellà

La presidenta de l’ANC critica que defensi la modificació de la norma, ja que enterra la immersió lingüística i no posa fi a les ingerències judicials

Redacció 10/05/2022

“La resposta és clara, hi ha una llei per modificar sense més demora, un decret per desenvolupar el títol II de la LEC i un pla d’impuls per aplicar”. Aquesta ha estat la solució proposada per Anna Simó a la imposició del 25% de castellà a les aules. La tècnica de normalització lingüística es refereix a la controvertida reforma de la llei de política lingüística que ha aixecat polseguera entre els partits i entitats catalanes.

Elisenda Paluzie, la presidenta de l’ANC —que ja s’ha pronunciat en contra de la modificació de la norma— ha alliçonat Simó per creure que així aturarà les ingerències judicials de l’Estat. “Els hi obriu la porta de bat a bat, introduint l’ensenyament en castellà a la llei marc, que ara no hi és”, ha criticat Paluzie, que també ha pregat que escoltin els juristes i Plataforma per la Llengua.

Simó ha defensat aquesta mesura: “Parlo del que depèn de nosaltres, d’actuar”. Tanmateix, no ha convençut Paluzie qui ha etzibat: “Sí, com a l’època de la LOFCA, el 2009, on també hi havia economistes que us deien que el finançament milloraria tant. I quins economistes vam tenir raó al final?”.