Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Pablo Hasél denuncia “l’acarnissament repressiu” que pateix: noves condemnes el mantindran empresonat 4 anys més

|

- Publicitat -

La condemna per la qual el raper Pablo Hasél va ser empresonat el febrer del 2021 a més de 2 anys de presó conclou aquest divendres, 17 de març, segons ha comunicat el compte de Twitter oficial de Hasél. Tanmateix, el cantant no sortirà de la presó. El raper denuncia que, per tal de mantenir-lo “segrestat molt més temps”, recentment s’ha fet ferma una condemna de 3 anys de presó “per denunciar a les xarxes la pallissa impune que un company va rebre per part d’un guàrdia urbà de Lleida mentre encartellava”; a més, aviat una altra condemna d’1 any de presó també serà ferma, de manera que Hasél continuarà a la presó durant 4 anys més, fent així un total de 6 anys.

“Avui, després de 2 anys, un mes i un dia, acaba la meva única condemna per la qual em van empresonar. A diferència del que van repetir els mitjans d’intoxicació per amagar que m’empresonaven per la cançó ‘Joan Carles el Bobón’ i desenes de piulades relatant fets provats sobre la monarquia, la brutalitat policial i els presos polítics”, comença l’escrit amb què Hasél denuncia que el volen “tenir segrestat molt més temps”, en el que ha titllat de ser un episodi d’“acarnissament repressiu”.

Publicitat

La sentència per la qual Hasél continuarà empresonat durant 3 anys va ser imposada el 2020, quan Hasél va denunciar la “pallissa impune” que un company seu va rebre per part d’un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida mentre encartellaven la ciutat. L’altra sentència que el condemna a 1 any de presó per “obstrucció a la justícia i amenaces”, les quals el raper ha titllat d'”inexistents” es refereix al cas en què suposadament Hasél va agredir i amenaçar un periodista, que va resultar ser un col·laborador policial que assetjava el raper i que va agredir-lo, a més que va participar en el judici del guàrdia urbà fingint ser un testimoni.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet

“Es tracta d’un cas de guerra bruta contra el qual l’actual ajuntament d’ERC i Junts, a càrrec de la Guàrdia Urbana, no ha mogut ni un dit” denuncia Hasél. “La condemna total suma uns 6 anys que compliré íntegrament, perquè als presos polítics que no ens agenollem no ens la redueixen amb beneficis penitenciaris”, rebla el raper.

“Quedin els anys de presó que quedin, continuaré defensant els drets i les llibertats que ens arrabassa aquest Estat profundament antidemocràtic, el govern del qual perpetra”, continua el raper. “La seva repressió no només no guanya quan no permeten que se’ns doblegui i intensifiquem la lluita, també pot debilitar-los. Al carrer i a la presó: visca la resistència!” conclou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut