Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Pablo Casado rep tota la rauxa de Twitter després del seu atac de catalanofòbia

Josep Rull cita directament Albert Einstein per definir la ignorància el líder del PP: “Hi ha dues coses infinites: l’Univers i l’estupidesa humana. I de l’Univers no n’estic segur”

Àlex Huguet 25/07/2021
El president del PP, Pablo Casado, durant l'acte de tancament de campanya d'Alejandro Fernández, el 12 de febrer de 2021 (horitzontal)

Ni mallorquí, ni menorquí, ni “formenterès“. La llengua catalana va tornar a patir un greu atac cap a la seva identitat i origen, i va ser per part del líder del PP Pablo Casado. Unes declaracions en un acte a les Illes Balears que la Plataforma per la Llengua ja va denunciar, i que durant les últimes hores ha acumulat una allau de crítiques a Twitter, especialment per part de l’independentisme. Fins i tot gent de Mallorca o València han evidenciat la ignorància del líder del PP en no reconèixer la llengua catalana de les Illes Balears.

Algunes piulades divertides i rellevants han estat les de Josep Rull, el qual ha citat directament Albert Einstein i la famosa frase “Hi ha dues coses infinites: l’Univers i l’estupidesa humana. I de l’Univers no n’estic segur”, l’escriptor de Perpinyà Joan-Lluís Lluís, que ha proposat una manera eficaç per distingir els dialectes, o el creador de la sèrie documental “Crims”, Carles Porta, que ha piulat que “a la nova temporada de Crims dedicarem un capítol a l’assassinat de Pablo Casado“, en referència a un home del mateix nom que el líder del PP que va ser trobat esquarterat a Madrid l’any 1929. “No s’ha entès?”, ha deixat anar Porta.