Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Otegi destaca el “pas endavant” de Bildu i creu que el PSOE dels GAL s’hauria de sincerar

|

- Publicitat -

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, creu que seria “un pas qualitatiu per a la convivència” i “una gran aportació” que Felipe González digués que va organitzar els GAL. Otegi creu que l’esquerra abertzale va fer dilluns “un pas important” en dir que senten el dolor de les víctimes i que no s’hauria d’haver produït mai, i ha destacat que són “sincers i valents”. Ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Otegi ha celebrat que “el salt” que ha fet l’esquerra independentista ha propiciat declaracions favorables del PSOE, Unides Podem o organismes internacionals; i que d’altres “s’han mostrat molt enfadats amb la iniciativa, com Vox o el PP, i el lehendakari Iñigo Urkullu s’ha sumat al bàndol dels enfadats”.

Publicitat

Otegi ha negat que el gest de l’esquerra independentista s’hagi fet perquè d’altres “facin altres coses”. “No estem en aquest esquema”, ha puntualitzat. Però ha considerat que seria “un pas qualitatiu per a la convivència” que altres “fessin declaracions com la del 18 d’octubre, no per a demanar persecucions penals”.

“Quant d’important seria que Felipe González digués que ell va organitzar els GAL, no com a un retret, sinó que tots aportem a una taula i assumim el que hem fet”, ha argumentat el coordinador general d’EH Bildu, que vol saber si ells “estan disposats a fer-ho”.

“Quina gran aportació per a la convivència seria dir que mai a la vida ningú hauria de ser torturat”, ha raonat, i ha desitjat que “algun dia” s’arribi “a això”.

Et pot interessar  Allisada de Puigdemont a Felipe González: "Polítics que fan pujar el preu de la calç viva"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió