Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Oriol Mitjà qüestiona la falta de preocupació d’Almirante sobre la situació actual de la pandèmia

L’investigador es mostra sorprès que el cap de Malalties Infeccioses de la Vall d’Hebron opini sobre un camp que desconeix: “Les estratègies d’eliminació d’infeccions a la comunitat”

Àlex Huguet 29/07/2020
El doctor Oriol Mitjà davant la seu d'Eurecat el juliol del 2020.

L’investigador Oriol Mitjà ha respost a través d’un missatge a Twitter, les declaracions a La Ser del cap d’epidemiologia de la Vall d’Hebron, Benito Almirante, que reitera que la situació actual “és totalment diferent de la del març”, i critica que “l’alarmisme no ajuda a solucionar les coses”. Contradiu així el que opinen altres experts com Àlex Arenas, Bonaventura Clotet o el mateix Oriol Mitjà, que es mostren molt prudents i asseguren que el cas de rebrots és més greu.

Així, Mitjà s’ha mostrat sorprès que “un expert en el tractament de l’endocarditis i les infeccions hospitalàries multiresistents s’atreveixi a opinar sobre les estratègies d’eliminació d’infeccions a la comunitat”, retraient així la manca de preocupació d’Almirante sobre la situació actual de la pandèmia. “Cadascú coneix la seva àrea d’expertesa”, ha reblat Mitjà per concloure el missatge, que minuts més tard ha retirat de les xarxes per evitar polèmiques.