Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Oriol Mitjà: “Hem de desconfinar a mesura que anem guanyant capacitat de control de la infecció”

L’investigador demana prudència en les fases de desconfinament i celebra que el Gobierno ho hagi fet “de la mateixa manera que nosaltres proposàvem”

Àlex Huguet 03/05/2020
Primer pla d'Oriol Mitjà. Imatge de l'11 de febrer de 2020 (horitzontal)

L’investigador Oriol Mitjà, ha dit en una entrevista al “Faqs” de TV3, que la societat “no ha acabat d’entendre que hem de desconfinar a mesura que anem guanyant capacitat de control de la infecció”. Per tant, en un missatge prudent, ha assegurat que les fases del desconfinament estan ben plantejades, i que sobretot s’ha d’evitar que joves i avis tinguin contacte. També ha celebrat que el Gobierno rectifiqués les seves pròpies normes per fer cas “al que nosaltres proposàvem”, que era anar progressant de menys a més risc amb mesures de control, com ara els testos.

Mitjà també ha actualitzat l’estat de l’assaig clínic que està realitzant amb la hidroxicloroquina: “Busquem estratègies que mitjançant l’administració d’una medicina, es pugui disminuir la transmissió del virus. Si algú que viu en una residència ha estat en contacte amb el virus, es pren la medicina i es pot prevenir”. Per ara, però, el doctor ha assegurat que s’ha fet un “anàlisi intermedi” al 25% de participants de l’estudi i, juntament amb el seu equip, van decidir esperar fins que fossin 3.000 pacients per tenir dades concloents. Finalment, ha recordat que el finançament per aquesta investigació ha anat a través de la campanya “Jo em corono”, amb la qual tanta gent ha volgut col·laborar de forma altruista.