Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Oriol Mitjà explica els avantatges i inconvenients que suposaria implementar una “Targeta Covid”

L’investigador assegura que hi ha experts que treballen perquè la instauració d’una possible Targeta Covid sigui “èticament acceptable”

Àlex Huguet 30/07/2020

L’investigador Oriol Mitjà ha explicat a través d’un fil a Twitter, que la possible opció d’implementar una “targeta Covid” té “bondats i inconvenients”. Per una banda, hi haurà la seguretat d’anar en transports públics, avions, o centres comercials. “Ja acceptem que es vigili amb armes l’aeroport” defensa Mitjà. També remarca que actualment “s’ha de millorar l’estratègia” amb la qual es porta la pandèmia, com ara tenir més “vigilades” les persones que es confinen 14 dies a casa: “La targeta serviria per limitar la seva mobilitat”.

L’escàs coneixement de la immunitat que aporta haver passat la covid, no permet crear targetes “amb un passaport immunitari”, lamenta l’investigador. Pel que fa als problemes ètics, Mitjà defensa que es tracta d’una “mesura d’emergència amb duració limitada”, i assegura que hi ha experts que adaptarien l’eina a un sistema que sigui “èticament acceptable”.