Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Oriol Mitjà alerta de la “preocupant situació” del Segrià i proposa passar al confinament domiciliari

|

- Publicitat -

L’investigador Oriol Mitjà ha alertat a través d’un missatge a Twitter, que “la situació del Segrià és preocupant”. Posa per davant que ja s’han vist més de 500 casos per setmana, i que ara mateix hi ha “cadenes de transmissió no controlades”. A més, també es mostra preocupat pels 20.000 temporers que ara mateix tenen una “gran risc de transmetre la infecció”. Per tant, el doctor proposa dues solucions dràstiques a la situació de Lleida: “Fer un testatge massiu dels temporers i passar al confinament domiciliari”.

Tot seguit, ha explicat com de greu pot arribar ser la transmissió dels temporers, advertint que “qui viu amuntegat a un barracó, podria infectar fins al 60-70% dels seus contactes”, i també ha expressat preocupació pel probable 80% de casos asimptomàtics, que poden transmetre el virus, i és per això que “segurament caldrà fer testatge massiu dels temporers”, ja que la cerca de contactes no serà suficient segons Mitjà.

Publicitat

Et pot interessar  Catorze organitzacions i entitats lleidatanes signen un manifest per una cultura crítica i en català per Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut