Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Operació Kitchen: Villarejo també va conspirar per col·locar un conservador a la Fiscalia Anticorrupció

El fiscal va ser la moneda de canvi de l’excomissari amb el ministeri de Justícia per no fer públics tots els tripijocs del PP

Redacció 30/09/2020

L’excomissari José Manuel villarejo, va maniobrar per col·locar el fiscal conservador Manuel Moix al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció l’any 2017. En l’última revelacó del sumari de l’operació Kitchen a la qual ha tingut accés El País, Villarejo volia apartar d’Anticorrupció alguns fiscals que considerava hostils pels seus interessos. Especialment, Villarejo tenia sota el punt de mira el fiscal José Grinda, que va dirigir la investigació de l’operació Emperador contra la mafia de la Xina que va esquitxar el fill de l’excomissari. En una conversa, Villarejo demana a dos socis que moguin fils perquè a Moix l’escullin per ocupar el lloc a Anticorrupció.

En una altra gravació, un altre soci, l’empresari Alberto Pedraza, explica a Villarejo que ha parlat amb responsables del Ministeri de Justícia, amb el PP al capdavant, perquè col·loquin moix com a cap de la Fiscalia Anticorrupció, i avisar-los que, literalment, Moix és l’única persona capaç de frenar Villarejo per no fer públics els draps bruts del PP. Després de nomenar-lo fiscal el 22 de febrer, va dimitir pocs mesos més tard quan es va fer públic que tenia més d’un 25% dels fons d’una societat opaca al Panamà en la qual amagava la propietat d’un xalet a Madrid.