Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Onze policies nacionals investigats per les càrregues de l’1-O s’intenten justificar dient no es reconeixen a les imatges

|

- Publicitat -

Dels 37 agents policials contra els que Irídia, Òmniu i l’ANC es van querellar al gener en base a l’anàlisi de noves imatges de l’1 d’octubre, el jutge va acordar la declaració d’11. Aquests agents han declarat aquest dilluns i la majoria no s’han reconegut en les imatges on, segons les entitats, apareixen. Alguns han admès haver format part d’algun operatiu en concret però no s’han reconegut en cap actitud individualitzada. A més, tots han sostingut que van recórrer a totes les eines de contenció policial abans de donar cops de porra i han al·legat que es tractava d’un ambient hostil. També han dit que van procurar complir el protocol policial que prohibeix donar cops de porra descendents, és a dir, de dalt cap a baix.

A més, l’advocada de les entitats Laia Serra ha anunciat que han apel·lat a l’Audiència de Barcelona la decisió del magistrat instructor de no citar a declarar als altres agents que ells van identificar en els vídeos. Es tracta de 26 policies.

Et pot interessar  Desmantellen la cúpula dels Latin Kings a Catalunya, amb seu a Reus i l’àrea metropolitana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut