Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Onze països europeus reclamen “accelerar” la transició verda per deixar de dependre dels combustibles russos

|

- Publicitat -

Onze països europeus, entre ells Espanya, han signat un manifest en què reclamen “accelerar” la transició verda per deixar de dependre dels combustibles russos. Els signants defensen la “unitat històrica” de la Unió Europea davant la invasió russa d’Ucraïna i reclamen mantenir la mateixa “determinació” per aconseguir aquesta independència “tan aviat com sigui possible”, i assolir la neutralitat climàtica “com a molt tard el 2050”. Un objectiu per al qual caldrà “accelerar i incrementar” les energies renovables, el gas renovable i l’eficiència energètica. En aquest sentit consideren que el paquet de mesures ‘Fit for 55’ és un dels elements “clau” per a aquest “esforç”, i insten a accelerar-ne les negociacions.

“Necessitem una transició ràpida cap a les energies renovables, com a font d’energia assequible i segura que contribuirà a protegir els consumidors de les pujades de preus com a conseqüència de la dependència de les importacions”, afirma el manifest.

Publicitat

Un paquet ‘Fit for 55’ “ambiciós” és “necessari” per al clima i una resposta “eficient” a “l’agressió russa”, així com el camí “assequible” i impulsor de l’ocupació per sortir de la crisi. Alhora aposten per diversificar el subministrament d’energia i consideren “important” establir un mercat intern europeu “obert i interconnectat”.

Per tot plegat, els signants del manifest fan una crida a la resta d’estats membre de la Unió Europea per mostrar-se units en les actuals negociacions per al pla ‘Fit for 55’, de tal manera que es pugui assegurar una implementació “ambiciosa i ràpida” del paquet de mesures.

Et pot interessar  [VÍDEO] Almenys 40 morts i un centenar de ferits en un tiroteig a una sala de concerts de Moscou
Publicitat

Opinió

Minut a Minut