Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El republicanisme omple Sant Jaume per evitar la concentració de JUSAPOL

Els concentrats han passat la nit a la plaça i han organitzat activitats durant tot el dia

|

- Publicitat -

La convocatòria republicana per ocupar la plaça de Sant Jaume i evitar que la concentració de policies JUSAPOL es manifesti a l’espai ha ressonat per les xarxes socials fins que ahir divendres al vespre ja hi havia mobilització: els concentrats han dormit a la plaça i a primera hora del matí ja eren centenars.

La crida d’Arran de fer un ‘holi festival’ amb el suport de la CUP, l’ANC, Bombers per la República i aprofitant l’embranzida de l’Acampada per la Llibertat, que ha estat instal.lada a la plaça prop de dues setmanes, ha complert les espectatives i l’objectiu: evitar que JUSAPOL i els policies nacionalistes puguessin homenatjar la brutalitat de l’1-O que va deixar 1.066 ferits i, a l’hora, reivindicar l’equiparació salarial.

Publicitat

A la plaça, a més de la reivindicació, hi han tingut lloc una sèrie d’activitats des d’ahir al vespre, propi de la mobilització popular de la tardor passada on també hi han participat CDR de tot Catalunya.

Tot i que Mossos va demanar als policies que canviessin el seu recorregut perquè no coincidissin a la plaça de Sant Jaume aquests darrers dies la tensió i la voluntat d’enfrontament era elevat. De fet, l’organització de policies publicava una foto a les seves xarxes socials on assegurava que “pasaremos, y por encima”.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut