Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Òmnium, sobre la llei de política lingüística: “Si no es té en compte les entitats, no serà un acord de país”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha demanat als partits polítics que es tingui en compte totes les entitats que treballen en temes de llengua i escola i a tota la comunitat educativa i científica a l’hora de fer cap modificació de la llei de política lingüística.

“Si no es té en compte les entitats, no serà un acord de país i no serà possible donar suport a cap canvi de la llei de política lingüística”, ha assegurat Antich en un missatge adreçat als més de 190.000 socis d’Òmnium. “Dijous, amb Somescola vam comprovar que el consens entre entitats hi és”, ha recordat el president d’Òmnium, que també ha reclamat “rigor i responsabilitat” als partits i ha recordat que el català “és i ha de ser la llengua vehicular a l’escola”.

Publicitat

“La llengua i l’escola són dos consensos bàsics de país, i no ens podem permetre perdre’ls”, ha insistit Antich, que ha assenyalat que qualsevol mesura que les afecti “s’ha de consensuar políticament, però també amb la societat civil i la comunitat educativa i científica”. “Fa anys que hi ha hagut deixadesa a l’hora de garantir el model d’escola catalana“, ha lamentat el president d’Òmnium en el missatge de vídeo dirigit als socis. “Assumim-ho, fa temps que tenim més d’un 25% de castellà a l’escola. Per això és imprescindible que el govern i les institucions posin tots els recursos que siguin necessaris, i que dictin normes clares perquè això deixi de passar”, ha recalcat Antich.

De fet, Òmnium ha decidit fer costat i s’ha implicat en la defensa jurídica de les famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme) “afectades per la intromissió dels tribunals”. “A Òmnium hi érem i hi serem en defensa de l’escola i del català”, ha promès el president de l’entitat, que ha recordat que dediquen la majoria dels recursos –uns 10 MEUR de pressupost- a la llengua i la cultura catalanes. “La llengua és el nervi de la nació, un motiu d’orgull col·lectiu i una excusa preciosa per compartir la lluita, dia a dia”, ha conclòs Antich.

Et pot interessar  Òmnium Cultural rebrà el premi anual en Reconeixement pel suport a la Premsa Comarcal de l'ACPC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut