Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Òmnium presenta un recurs al TSJC per invalidar l’aplicació del 25% de castellà a l’escola Turó del Drac

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural, en representació de les famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), ha presentat un recurs de reposició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per invalidar l’aplicació del 25% de castellà. El TSJC va confirmar recentment l’aplicació en aquest centre, juntament amb d’altres que també tenien mesures cautelars, tot i la nova normativa impulsada pel Govern. El president de l’entitat, Xavier Antich, ha afirmat que el TSJC no actua com un tribunal objectiu sinó com un “activista en contra del català”. Ha reivindicat que el model educatiu no el decideixen els tribunals i ha assegurat que es tracta d’una “intromissió intolerable i injustificada” que és impròpia de societats democràtiques.

L’entitat ha considerat que amb la seva decisió, el TSJC contradiu la normativa vigent i la seva pròpia jurisprudència i vulnera la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries. Afegeix que el tribunal no es pot basar en el dret individual dels progenitors a escollir la llengua amb què un infant rep l’educació, “perquè no existeix tal dret”.

Publicitat

D’altra banda, Òmnium ha instat el Govern a trobar de forma urgent la formula que permeti defensar “de forma efectiva” el model d’escola catalana i fer front a les “ingerències” dels tribunals.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut