Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Òmnium presenta les propostes pel futur del català: Més audiovisual i un nou Super3

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha reclamat una inversió “immediata” de 60 MEUR per a l’audiovisual català, l’obertura d’un canal multiplataforma pels joves i un nou Super3 a la Televisió de Catalunya. En el marc de les propostes pel futur del català que l’entitat presentarà al Pacte Nacional per la Llengua, Òmnium proposa fer efectiva l’obligatorietat d’acreditar un nivell C2 de català per als docents d’infantil, primària, secundària i batxillerat i formació professional i l’obligatorietat d’acreditar nivell C1 de català per a la resta de personal dels centres educatius. També han apostat per crear un òrgan que garanteixi que els plans lingüístics s’apliquen a tots els centres escolars.

L’entitat ha proposat que el català sigui la llengua vehicular de totes les extraescolars impulsades per administracions públiques i que els monitors i monitores d’aquestes comptin amb el C1 de català. També oferir cursos als no catalanoparlants que treballin de cara al públic perquè totes les empreses puguin atendre en català i fer possible que les associacions de nouvinguts puguin participar del disseny de la política lingüística del país.

Publicitat

Aquestes propostes s’han fet després de recollir la veu dels experts i de la ciutadania, que fins al 15 de juny va tramitar més de 500 propostes en un web.

Les conclusions dels experts en cada àmbit són el resultat de quatre mesos d’anàlisi, que van acabar amb les Jornades de Llengua que Òmnium va organitzar els dies 6 i 7 de maig, en què aquests es van agrupar en grups de treball per tractar la llengua en els àmbits de l’educació, el lleure, l’audiovisual, l’empresa i treball, i la diversitat social.

Totes les propostes dels experts i la ciutadania estan publicades en un web.

Et pot interessar  Gemma Geis pateix la discriminació lingüística en primera persona a la UdG mentre s'examinava d'unes proves
Publicitat

Opinió

Minut a Minut